16 Mart 2012 Cuma

TC-JHL Yeni renklerde!

İlk olarak AirportHaber'in görüntülediği dünyada bir ilk olan havayolu şirketinin çalışanları resimleriyle süslenen "Ünye" isimli B737-800 tipi uçak muhteşem bir törenle tanıtıldı.

Törenin açılışına Mülki İdari Amiri Ahmet Aydın, DHMİ Başmüdürü Celal Özuğur, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, Eski Türk Hava Yolları Genel Müdürü Yusuf Bolayırlı gibi isimlerin yanısıra 500'e yakın THY A.O personeli katıldı.

Türk Hava Yolları uçak üzerine stickerla resimlerin yapıştırıldığı proje kapsamında 4 ay süren profesyonel çekimle gerçekleştirdiği resimleri uzman bir ekiple tek tek işleyerek tasarıma uygun bir hale getirdi.

Fotoğrafların zemininde aynı zamanda THY uçaklarında kabin içi tasarımda da kullanılan, Türk Süsleme Sanatı’nın en belirgin örneklerinden “Selçuklu Motifleri’’ kullanılmasına karar verildi. Uçak üzerine ince hesaplarla yerleştirilen resimlerin yanısıra Selçuklu motifleri de tasarımın zeminine yerleştirildi. Uçak üzerindeki düz alanlarda çalışanların vesikalık fotoğrafları kullanılırken, “Globally Yours” yazısının yer aldığı alanlarda kürelerle verilen pozlar kullanıldı. Ayrıca yolcu giriş kapısının sağ tarafında “Globally Yours” simgesi olan kürelerle verilen pozlar kullanıldı. Kürenin üzerinde “Dünya evimiz, siz misafirimizsiniz” yazısı bulunuyor.

Tasarımın tamamlanmasının ardından uçağın giydirilmesi için THY Hangarında 20 teknik görevli çalıştı ve yaklaşık bir hafta süren bu çalışmanın sonucunda 400m2’lik uçak üzeri alan özel üretilmiş stickerlarla kaplandı.











0 yorum:

Yorum Gönder

 

Contact our Support

Email us: trfleetnews@gmail.com

Thank you for following us.